ONTMOET ONZE AUTOLIEFHEBBERS!

Hoe ga je elke dag in je werk vooruit? Lees hier hoe jouw toekomstige automotive collega’s werken, kansen grijpen, leren en lachen. Met elkaar, met onze partners en wie weet binnenkort met jou.

Facilitair adviseur Folkert bij Van Vliet Autogroep.

Het werk van facilitairmanager Folkert

Werkplaatsen installeren, renovaties begeleiden, de schoonmaak aansturen: niets is te gek voor Folkert. Ook wel de “trouble shooter” genoemd. Hij is een echte regelneef en dat voor maar liefs 10 vestigingen! We lopen een hete zomerse, vrijdagmiddag in juni met hem mee.

Wat doe je het liefst? “Het onmogelijke mogelijk maken!” antwoord Folkert direct.” Knap zo’n vliegende keep, die het keer op keer maar regelt voor alle medewerkers. Uiteenlopend van het zoeken naar een oplossing voor een betere klimaatbeheersing, het regelen van een bureau en een ladeblok, stickers voor op de nieuwe ramen en het uitreiken van de BHV- certificaten. Tegelijk vindt er een interne verhuizing plaats bij  Autocentrum Van Vliet in Woerden. Hoe dan? Dit is een hectische vrijdag voor Folkert. Het zweet staat op zijn voorhoofd, maar hij lacht nog steeds.

De dag van Folkert begint vroeg. Hij ontvangt werklui en instrueert hen over het herstelwerk van de balustrade van de trap. Dat moet beter, de veiligheid staat voorop en het oog wil ook wat.

Het pand van het autobedrijf in Woerden is voor een groot deel gerenoveerd, hartstikke fijn zo’n mooi pand. Maar de bureaus, stoelen, computers, printers en telefoons moeten weer terug naar de gelikte, nieuwe kantoorkamers. Ondertussen mailt een automonteur dat de van warme lucht verspreid en dat het erg warm is op de werkplaats. Wat wil je met 30 graden buiten, ook daar komt een oplossing voor. Kortom, Folkert is druk. Automonteurs, autoverkopers: ze weten hem allemaal te vinden.

Zeker, want ik vind het leuk om concrete doelen te bereiken. Ik ben een schakel in het grotere geheel. Ik regel van alles, ik heb contact met collega’s en externe partijen. Op de werkvloer gebeurt de automotive business en wat daarvoor nodig is wordt nog weleens onderschat. 

Overtuigd van ons bedrijf?

Bekijk al onze vacatures. Zit er een passende vacature voor jou bij? Zet je carrière dan in de volgende versnelling en solliciteer direct. Wij zijn namelijk altijd opzoek naar nieuw talent en ontmoeten je graag. 

Het werk van Peugeot en Citroën verkoopadviseur Matthias

Als je met Matthias praat merk je direct dat het een echte autofanaat is. Het is duidelijk dat hij de nieuwe Peugeot 308  te gek vindt. Dit model heeft nieuwe lijnen, een nieuw gezicht en een nieuw logo. De nieuwe identiteit van het merk spreekt hem aan.

In de nieuwe Peugeot 308 vindt hij de draadloze Apple CarPlay een mooie uitkomst. Het 3D display is overzichtelijk. De auto kan zelf file rijden, stoppen en doorrijden door het geïntegreerde High Way Drive Assist technologie.

De nieuwe Citroën C5 X bevalt hem ook goed. Dit model is gedurfd, oogt als een stationwagen en heeft met zijn grote wielen de hoge zitpositie van een SUV. Tijd voor wat vragen over zijn werk.

Klanten met een goed gevoel de deur uit laten gaan. Wanneer is dat zo? Als ik ze goed heb geholpen.

Ik verzorg het verkoopproces, vanaf de (digitale) zoektocht tot aan de aflevering.
Hierbij komt ook het opstellen van offertes kijken. Ik achterhaal wat het beste bij de wensen van de klant past. Verkopen komen tot stand wanneer in de door de klant genoemde behoefte wordt voorzien.

De dag begin ik altijd met een bak koffie en mijn agenda neem ik door met collega’s. In de ochtend verwerk ik eerst de leads en online aanvragen. Dan zorg ik dat de auto’s waarin wordt proefgereden netjes en schoon klaar staan.  Ik werk mijn mail weg en stel offertes op. Spontaan wandelen klanten tussendoor de showroom binnen en stap ik op hen af om hen te helpen. Daarnaast maak ik foto’s van de nieuwe voorraad auto’s, dit is nieuwe voorraad of een mooie occasion. Vervolgens verzorg ik een mooie advertentie, waardoor de klant op de bank thuis onze virtuele showroom kan beleven! 

Als fulltime autoliefhebber ben ik regelmatig onderweg met de nieuwste modellen en ben ik achter de camera te vinden. Mijn passie voor auto’s overbrengen op onze (potentiele) klanten geeft mij onwijs veel energie!


Jazeker, we leveren auto’s af met een feestelijk doek om de auto. Daarbij hoort natuurlijk ook een heerlijke champagne frambozen schnitt met een persoonlijk bedanktekstje erop. Zo maken we van iedere aflevering een feestelijk moment.

Het is vast jouw missie om de verwachting van de klant te overtreffen, door net dat beetje extra te doen. Wat doe jij zo goed? Wat is het mooiste compliment dat jij dit jaar hebt gekregen van een klant?
Klanten zeggen weleens: “Je hebt mij zo goed geholpen, ik had niet verwacht dat je pas 20 bent.” Daar ben ik best een beetje trots op. Ik verdiep me dan ook echt in alle modellen en technische gadgets, zodat ik alle kennis paraat heb. Ook neem ik veel tijd voor klanten, niets is te gek, ik blijf geduldig. Ik blijf helpen totdat alle vragen zijn gesteld en ze er antwoord op hebben. Jouw inzet zien we ook terug in de positieve reviews van een dikke negen. Wij zijn dus ook trots op jou!

Jazeker, ik en mijn collega’s ontvangen soms taart van tevreden klanten. Lekker hoor!

 

Nee, een IVA opleiding heb ik niet gedaan en heb je ook niet perse nodig om dit leuke vak te beoefenen. Het gaat om je commerciële instelling, wanneer je gebrand bent op dingen verkopen en je commercieel denkt, dan kun je alles verkopen en dan kun je met een commerciële opleiding net zo ver komen. Zelf heb ik de opleiding Junior Accountmanager aan het Hoornbeeck College gedaan. Zij zijn al meer dan 11 jaar het beste ROC van Nederland dus dan zit je als student altijd goed!

Op allerlei manieren. Via vakgerichte nieuwsbladen, en internet, via collega’s en collega’s van  Stellantis (de importeur), interne opleidingen en bijeenkomsten en netwerkmeetings. 

De toekomst is onvoorspelbaar, maar ik hoop zeker nog werkzaam te zijn in de auto business.

Ik zorg dat ik na mijn werk tijd vrij maak voor mijn familie en vrienden, dit vind ik erg belangrijk. Daarnaast vind ik het belangrijk dat je werkt om te leven, en niet andersom.

 

 


Het werk van accountmanager Ruben

Ik help de klant met de invulling van mobiliteit. Wagenparken van klein tot groot. Ik verkoop alle merken die onder de Van Vliet Autogroep vallen. Zowel personenauto’s als bedrijfswagens.

Als accountmanager speelt Ruben een belangrijke rol in het waarmaken van de bedrijfsambitie. Zijn aandacht gaat uit naar zowel bestaande als nieuwe klanten. Hij ondersteunt klanten tijdens het gehele proces, van het achterhalen van de klantwens tot het vinden van het juiste model, in de best passende uitvoering, elektrisch of op brandstof gedreven. Ook denkt hij mee over de efficiëntste inrichting en de beste financieringsvorm. Hij stelt offertes en verkoopovereenkomsten op. Het gehele verkoopproces tot aan de aflevering en de klant follow-up behoort tot zijn verantwoordelijkheid.

Van eropuit gaan, kijken bij diverse bedrijven. Ik vind het invullen van een specifieke casus leuk. Bijvoorbeeld hoe een bestaande klant zijn wagenpark kan verduurzamen. Ik maak dan inzichtelijk wat wij hem kunnen bieden. Voor iemand anders ben ik nu ook bezig met een junior, medior en senior autolease beleid op te zetten. Verder hou ik mij ook graag bezig met creatieve acties gericht op de zakelijke markt. Denk aan ludieke direct mailings, opvallende content voor LinkedIN en organiseren van netwerk events bij ons op de zaak. Ook ben ik voorzitter van de feestcommissie waarmee we het jaarlijkse bedrijfsfeest: VlietFest organiseren.

Zo zie je maar, iedere klantvraag vraagt een andere invulling en in de rol van accountmanager is er vele vrijheid voor eigen initiatieven. En dat is nou precies wat Ruben uitdagend vindt en waar hij energie van krijgt.

In deze markt is auto’s verkopen uit voorraad de sleutel tot succes. De voorraad bij Van Vliet Autogroep is altijd enorm, zo’n  250 Opel bedrijfswagens is de gewenste norm. Als we kijken naar alle merken dan hanteren we een voorraad van zo’n 600 auto’s. Momenteel wijken de voorraden door leveringsproblemen die we in alle bedrijven zien, wel af van ons gemiddelde. Maar nog steeds zitten we goed qua voorraad ten opzichte van andere autobedrijven.

Ik begin mijn dag met een kop verse bonenkoffie en werk mijn e-mails weg. Ik pak als eerste de urgente orders op, regel de afleveringen van de dag en werk diverse offertes uit. Tussendoor volg ik een lead op en maak ik een afspraak voor het verkoopgesprek.

In mijn pauze geef ik een collega graag voetballes tijdens een potje FIFA in de kantine, even mijn gedachten op nul. Heerlijk!

Vanmiddag ga ik langs bij een bestaande klant om te kijken wat ik voor hem kan betekenen. En zet ik de actiepunten in mijn agenda voor morgen. Aan het einde van de dag controleer ik de aflevering die klaar staat voor overmorgen en werk ik nog wat mailtjes weg. Daarna ga ik lekker naar mijn kind en vrouw!